Известие

Collapse
No announcement yet.

Охладителна система на Алфа Ромео 33

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Охладителна система на Алфа Ромео 33

Здравейте от мен колеги...Приветствам ви за хубавия форум,който сега съм сигурен че ще ми свърши страхотна услуга...
    Става дума за следното...Попадна ми от един приятел алуминиевия радиатор с ел.перката от 33 1,5 боксер и реших да усъвременя своя Москвич 2140...Радиаторчето сякаш е правено за Москвича-пасна супер...За казанче позлвам от Алеко...Имам малко въпроси само....

1.От къде се пълни системата...Стария ми радиатор си имаше капачка-този няма...Имам казанчето от Алеко и смятам да сложа щуцер на радиатора и да си го направя да се пълни откъм казанчето...Не знам как ставаше в Алфата,но съм решил да го правя като Алеко...Дали ще стане какво мислите-според мен работата е готова

2.Гледам за перката си има датчик...Интересува ме на колко градуса включва перката...На моя автомобил за нормална се води температура от порядъка на 80-100,но моя лично винаги си е работил на 80-82 при нормално каране...Та на колко градуса бачка при Алфата да не ми направи беля този вентилатор...
    Uno 1.?i EX
    Tipo 1.?i

Re: Охладителна система на Алфа Ромео 33

Първоначално публикувано от white_shark

1.От къде се пълни системата...Стария ми радиатор си имаше капачка-този няма...Имам казанчето от Алеко и смятам да сложа щуцер на радиатора и да си го направя да се пълни откъм казанчето...Не знам как ставаше в Алфата,но съм решил да го правя като Алеко...Дали ще стане какво мислите-според мен работата е готова...
    системата се пълни от разширителния съд и се обезвъздушава сама

Comment

ето и самата охладителна с-ма:
      ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
      ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Ясно...Ще си навия аз щуцера,защото при мен идва друго като го събирам с чуждо казанче...
        Само този датчик не намерих кога включва турбината
        Uno 1.?i EX
        Tipo 1.?i

Comment

Перката на мойта се включва при температура 83-84С на водата в казанчето
          ALFA 33 1.7IE

Comment

Working...
          X